Yeni bir araştırma, biraya kendine özgü acı tadını veren şerbetçiotu miktarının azaldığını ortaya koyuyor.
Daha sıcak, daha uzun ve daha kurak yazların durumu daha da kötüleştireceği ve biranın daha pahalı hale gelmesine neden olabileceği tahmin ediliyor.
Şerbetçiotu veriminin 1971 ile 1994 ve 1995 ile 2018 arasında nasıl değiştiğini inceleyen bu çalışma, bazı önemli şerbetçiotu yetiştirme alanlarında üretimde yaklaşık %20’lik bir düşüş olduğunu buldu.
Çek Bilimler Akademisi (CAS) ve Cambridge Üniversitesi’nden bilim insanları, son yıllarda mahsüllerdeki azalmanın muhtemelen iklim değişikliği nedeniyle daha kuru koşullara bağlı olduğunu belirtti.
Bilim adamları ayrıca, biranın tadını etkileyen şerbetçiotundaki alfa acı asitlerinin, daha yüksek ve daha aşırı sıcaklıklar nedeniyle azaldığını da buldu.
Author Profile
Latest entries
- alt manşet16/04/2024Türkiye ILRS’ye başvuruda bulundu
- alt manşet08/04/2024Türkiye, Rusya ve Çin’in ortak kurduğu Uluslararası Ay Bilim İstasyonu’na başvurdu
- alt manşet15/03/2024Elon Musk: Dünyanın en güçlü roketi ile iletişim koptu
- alt manşet02/03/2024Çin’in uzay istasyonunda taykonot ekibi ikinci uzay yürüyüşünü gerçekleştirdi