Çağımızda artık ulusal egemenliğin, burjuvazinin değil sosyalizmin sorunlarından biri olduğu vurgusunun yapıldığı sunuş yazısında; “Gericiliği aydınlanma, etnik bölücülüğü ulus, prekaryayı işçi sınıfı değerleriyle buluşturmak ve ulusal egemenliği bu temelde yeniden inşa etmek kaçınılmazdır.” deniyor.
Derginin ağırlıklı konusunu temel alan yazılarda Mehmet Bedri Gültekin “Türkiye Yüzyılı Nasıl Olur?” sorusunu yanıtlarken, Mehmet Ulusoy “Türk Devriminin Ruhu”nu analiz ediyor. Mustafa Pala, “Ulus, Egemenlik ve Çocuk” başlıklı yazısında söz konusu kavramların güncel anlamlarını; Kaan Eroğuz “Ulus Egemenliğinden Saray Egemenliğine” geçişin ekonomi politiğini değerlendiriyor. Yerel seçimler gündemine daha genel bir arka plandan bakan Mehmet Akkaya’nın, “Mahalli İdarelere Emperyalist Operasyonu ayrıntılarıyla ele aldığı Bilim ve Sosyalizm dergisinin nisan sayısında Öner Yağcı, Cumhuriyetimizin Devrimci Eğitimcilerini selamlarken; Nazım Mutlu, Köy Enstitülerinin kapatılma sürecindeki “Komünizm” propagandası yalanlarını ifşa ediyor.
Derginin, Türkiye gündemini ekonomik boyutuyla da izleyen makalelerinde Prof. Dr. Melih Baş, “Faiz, Enflasyon, Döviz Kuru, Merkez Bankası”nı; Yıldırım Koç “Ekmeğin Artan Önemi”ni; Gamze Yücesan Özdemir, yeni yayımlanan kitabı “Proleterlerin Gündüzü”nü anlatıyor.
Aylık teorik, politik dergi Bilim ve Sosyalizm, Türkiye gündeminin üzerindeki örtüyü kaldırmaya devam ediyor!
Author Profile
Latest entries
- ana manşet04/10/2024İngiliz gazetesinden çarpıcı savaş iddiası: Listede Türkiye de var
- ana manşet04/10/2024Ahmet Davutoğlu, PYD’ye Esad’a karşı ayaklanın size özerklik verelim demiş
- ana manşet03/10/2024KYK yurtlarına yemek hizmeti veren AKP’linin firmasının yemeklerinden domuz eti çıktı
- ana manşet03/10/2024Moskova’dan ‘Türkiye’nin BRICS üyeliği’ ile ilgili açıklama