12 Punto’dan Ercan Küçük‘ün haberine göre; Hizbullahçı vakfın 71 ildeki okullarda MEB onaylı, ÖSYM sınavları benzeri Siyer yarışmaları da düzenlediği ortaya çıktı. Hizbullah’ın kurduğu Peygamber Sevdalıları Vakfı da benzer gerici yapılanmalar gibi Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteğiyle okullara girdi. Vakıf ilk ve orta dereceli okullarda, “Onu Oku, Onu Yaşa” adlı yarışma düzenlemek için MEB’e başvurdu. Ortaöğretim Genel Müdürü Halil İbrahim Topçu, bu yarışma iznini onayladı. 11 Şubat’taki yarışma 71 ilde MEB’e bağlı okullarda düzenlendi.
Arasında tablet, bisiklet, çeyrek altının da bulunduğu bin 300 farklı ödülün verileceği belirtilen sınavda, en iyi dereceyi yapan 2’si öğrenci 5 kişi umreye gönderilecek. ÖSYM’nin düzenlediği sınavlardaki formata benzer formatta düzenlenen 4 kategoride yapıldı. Vakfın sitesinde yayınlanan bilgilere göre kategoriler şu şekilde belirlendi:
1. Kategori: (4. ve 5.sınıf öğrencileri)
2. Kategori: (6.-7. ve 8. sınıf öğrencileri)
3. Kategori: Lise Ögˆrencileri (9.- 10. – 11. ve 12.sınıf) ile Örgün Eğitimde okumayıp 2008 ve sonrası
doğumlu olanlar
4. Kategori: Diğer (Belirtilen Eğitim Durumları Dışında)
ŞEYH SAİD’İN TORUNLARI
Peygamber Sevdalıları Vakfı’nın kuruluşunda Hizbullah terör örgütünün sivil toplum ayağı Mustazaf-Der yer alıyor. 2005 yılında Danimarka’daki karikatür kriziyle 12 Şubat 2006 tarihinde Mustazaf-Der’in Diyarbakır’da düzenlediği ‘Peygamber Efendimize Saygı Mitingi’nden sonra Umut Kervanı, İhya-Der ve onlarca gerici kuruluşun bir araya gelmesiyle oluşturulan Peygamber Sevdalıları Platformu, 2018 yılında vakıflaşma sürecine girdi.
BAŞKANDAN CİHAT VE KÜRDİSTAN ÇAĞRISI
Vakfın yönetim kurulu 17 Ekim’de yapılan kongreyle değişti, yeni genel başkan Mehmet Beşir Şimşek oldu. Şimşek aynı zamanda, medyada daha önce yer alan haberlere göre genel başkanlığını Hizbullah’ın eski İran sorumlusu Enver Kılıçarslan’ın yaptığı ve doğuda yasadışı medrese faaliyeti yürüten Âlimler ve Medreseler Birliği’nde de genel başkan yardımcılığı görevi yürütüyor.
Şimşek, doğu ve güneydoğu gibi bölgelerde gayriresmi olarak imamlık yapan Kürt din alimi anlamına gelen ‘Mela/mele’ unvanını da kullanıyor. Hatta sosyal medya hesabındaki ismini de Mela Beşir Şimşek olarak kullanıyor. Şimşek sık sık cihat çağrısı da yapıyor.
Ekim 2023’te Diyarbakır’da düzenlenen çeşitli ülkelerde isimlerin katıldığı 8. Alimler Buluşması’na katılan isimler, Kürtçenin resmi dil olmasını istedi. Burada Rûdaw’a konuşan Şimşek, “Türkçe gibi Kürtçenin de eğitim dili olmasını istiyoruz. Kanunen bu böyle olmalı. Biz diyoruz ki Kürtçe Türkçenin yanı sıra ikinci resmi dil olsun. Bu yasal olarak tanınmalı. Eskiden de Osmanlılar devrinde Kürdistan adıyla bir coğrafya vardı. Bu husus, kabul edilmelidir.” sözlerini kullandı.
Author Profile
Latest entries
- ana manşet19/09/2024Depremzede ailenin suç duyurusu yaptığı gece, Sakarya’ya vali olarak atandı
- ana manşet18/09/2024FETÖ elebaşının ‘son hali’ denilerek görüntüleri paylaşıldı
- ana manşet18/09/2024AKP MKYK’nın ana gündemi teğmenlerin yemini oldu: Takipçisi olacağız
- ana manşet16/09/2024Cumhur ittifakında çatlak: Bunlardan gördüğümüzü CHP’den görmedik